Издирва се
Издирва се / netinfo
42-годишен затворник по прякор Манджата не се е прибрал в Пловдивския затвор след работа на външен обект. Инцидентът се е случил снощи, съобщиха от полицията в града на тепетата. 

Името на избягалия е Георги Танчев. Той изтърпява влязла в сила присъда за държане на наркотични вещества в размер на една година "лишаване от свобода" при първоначален "общ режим" в затворническото общежитие от открит тип "Хеброс" към Затвора в Пловдив, където е бил приведен на 9 март 2018 г., съобщиха от Прокуратурата. 


3 април: Двама затворници избягаха от Софийския затвор след въоръжено нападение (СНИМКИ)


Георги е бил осъждан многократно за престъпления против собствеността и притежаване на наркотични вещества. Предприети са активни процесуално-следствени действия и оперативни мероприятия за издирването му.
 


Мъжът е среден на ръст, с нормално телосложение, кестенява коса и тъмни очи.

Гражданите, които разполагат с информация за местонахождението му, могат да сигнализират в дежурната част на ОД на МВР-Пловдив на телефони 032/632 210 и 032/932 323, в най-близкото районно полицейско управление или на тел. 112. Анонимността им е гарантирана.

Няма и помен от опасните бегълци от Софийския централен затвор (ВИДЕО)

Предвиденото от закона наказание за подобно бягство е до три години "лишаване от свобода".

От държавното обвинение допълниха, че съгласно Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража, лишените от свобода, изтърпяващи наказание при първоначален общ режим, могат да полагат труд на външни обекти.