/ Адриан Кулев
Сериозни мерки за сигурност са предприети от служители на Министерството на вътрешните работи в района, където днес стартира събора на Рожен. 

Президентът Румен Радев ще открие събора „Рожен“ 2019

Освен стриктният пропускателен режим, по пътя от Пампорово до поляните на Рожен, буквално на по около 100-200 метра има разположени униформени от Специализираните полицейски сили. 

Адриан Кулев

Според Областната дирекция на МВР в Смолян, има привлечени допълнителни сили от различни структури на министерството, като са категорични, че служителите са достатъчно, за да се осигури спокойното протичане на мероприятието.

Най-голямото българско знаме вече е на Рожен (СНИМКИ)

Спират движението между Пампорово и Соколовци, пускат товарните автомобили през Пампорово.от Агенция „Пътна инфраструктура“, предприемат редица мерки по организация на движението.

Адриан Кулев

Отпаднала е забраната за движение на моторни превозни средства с маса над 3,5 това по пътя Пампорово-Смолян, което ще е в сила до 22 юли - понеделник. О 6:00 часа, на 19 юли - петък до 6:00 часа, на 22 юли - понеделник ще бъде ограничено движението на моторни превозни средства по пътя от отклонението за кк Пампорово до село Соколовци.

Алтернативният маршрут за движение на транзитния трафик е Проглед - к.к Пампорово-Смолян-Соколовци и обратно.

Обществен транспорт от Чепеларе, Пампорово и Смолян облекчава трафика за Роженския събор

Очаква се движението по пътя Пловдив-Смолян да бъде натоварено и поради това на шофьорите на товарни автомобили се препоръчва да използват обходни маршрути:Пловдив - Кричим - Девин - Стойките - к.к Пампорово - Смолян и обратно, както и Пловдив - Кърджали - Ардино - Смолян и обратно.

Адриан Кулев

АПИ призовава шофьорите да се движат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки пътна сигнализация и указанията на контролните органи. Организаторите на събора са предвидили и няколко буферни паркинга, за желаещите да посетят събора, като те са в Чепеларе и Пампорово, като има подсигурен и обществен транспорт за гостите на събитието.

Над 3 500 изпълнители ще се изявят във фолклорния конкурс на Роженския събор

Освен това, от 18 до 20 хиляди паркоместа  са предвидени за посетителите на събора.