/ Thinkstock/Getty Images
С парите ще бъдат купени респираторни апарати и консумативи
Само да денонощие по дарителската сметка на Общинския оперативен щаб в Асеновград са постъпили 156 320 лева.

200 души под карантина в Асеновградско, 1867 - в цялата Пловивска област

Парите са предназначени за закупуване на респираторни апарати, медикаменти, консумативи и предпазни материали, защитни облекла и др. 


Пратиха в принудителен отпуск десетки военнослужещи от Карловската бригада

В кампанията са се включили граждани, фирми и общественици, съобщиха от пресцентъра на община Асеновград. Кметът на общината д-р Христо Грудев също е сред дарителите. Той се е включил с 1000 лв.

МБАЛ-Асеновград се нуждае спешно от респираторни апарати

„Благодарен съм на всички, които отделиха не само средства, но и време, за да подкрепят кампанията, както и на останалите, възнамеряващи да го направят. Апаратурата е скъпа, тъй като един такъв апарат дирижира жизнените функции на човек. А повредата му може да доведе пациентът до фатален край“, заяви днес кметът на града д-р Христо Грудев. 

Изследват над 60 пациенти и медици от Неврохирургията на УМБАЛ „Св. Георги“ за коронавирус

Всички фирми, организации или частни лица, които имат желание и възможност, могат също да помогнат, като дарят средства по следната банкова сметка:

ОБЩИНА АСЕНОВГРАД
IBAN-BG50IORT73758404020000
BIC - IORTBGSF на ИНВЕСТБАНК АД
КОД ЗА ВИД ПЛАЩАНЕ - 445100


Средствата ще бъдат разпределяни от Общинския оперативен щаб в Асеновград и ще бъде оповестявано публично за какво се изразходват. Имената на дарителите ще бъдат публикувани на официалния интернет сайт на общината.

Четири денонощни лекарски кабинети разкриват в Пловдив, единият ще е в Столипиново

Желаещите да дарят директно апаратура, оборудване, лични предпазни средства, могат го направят, като се обръщат към управителя на МБАЛ - Асеновград д-р Иван Червенков.