Бюрата за транспортни карти няма да работят в събота и неделя
Бюрата за транспортни карти няма да работят в събота и неделя / netinfo

Не се предвижда шестте пункта за продажба на пенсионерски и инвалидни карти за градския транспорт да работят в съботите и неделите, макар че до края на месеца през тях трябва да минат около 40000 души с право на намаление в автобусите. Това заяви Илия Начев от общинското предприятие “Организация и контрол на транспорта” в отговор на въпрос на Дарик радио. В предишни години поне по едно беше отворено в почивните дни и по празниците.

Всички 6 пункта – срещу “Байкал”, до стадион “Пловдив”, в трите автогари и вкметството на район Тракия, работят само от 8 до 16 часа, с половин час почивка по обяд. Не се планира и удължаване на работното време на гишетата.

Това означава, че на ден трябва да бъдат обслужвани по 2000 правоимащи, за да бъдат подменени до края на януари всички инвалидни и пенсионерски карти. В първия ден от отварянето на бюрата вчера обаче са продадени едва 1300 карти, въпреки големите опашки пред гишетата срещу “Байкал” и в автогарите “Родопи” и “Юг”. В останалите 3 пункта няма наплив, казаха от “Организация и контрол на транспорта”.