Александър Държиков
Александър Държиков / Петър Тодоров, Дарик Пловдив
Александър Държиков
96464
Александър Държиков
  • Александър Държиков
570 000 лева е одобрената сума за реализацията на събитията от календара на туристическите събития на Пловдив за 2018 г., съобщи в студиото на Дарик зам.-кметът по култура Александър Държиков.
 
Бюджетът на годишната програма за туризъм е амбициозен и е с 50 000 повече от миналата година. В него са залегнали всякакви видове дейности, насочени към продължаване на развитието на туризма в Пловдив“, коментира той.
 
"За мониторинг предвидените средства са 100 000 лева, с 90 000 лева повече са за реклама, не малко са и заделените суми за участия в туристически борси и национални и международни изложения, като тези в Берлин, Москва, Париж, Лондон, предвидени са и 100 000 лева за Фонда за развитие на летище Пловдив", изброи част от сумите, заложени по различните пера зам.-кметът по култура.
 
Броят на туристите, посетили Пловдив през миналата година е над 300 000, като 120 000 от тях са чужденци. Регистрираният ръст по това перо е 10%, допълни зам.-кметът по култура пред Дарик.
 
Запитан докъде стигна казусът с директора на фондация "Отворени изкуства" Веселина Сариева, която както вече ви съобщихме, заяви че се отказва от общинското финансиране за провеждането на НОЩ Пловдив, Държиков обясни, че преди няколко дни самата Сариева е подала официална молба, с която официално е резюлирала отказа си.
 
Още за предстоящите ремонти в Стария град и новините около културния календар на Пловдив чуйте в звуковия файл.