Бездомникът Любо: Не съм запалил Тютюневите складове. Искам да ме оправдаят, а не да намалят присъдата ми"
Бездомникът Любо: Не съм запалил Тютюневите складове. Искам да ме оправдаят, а не да намалят присъдата ми" / Искра Койчева, Дарик Пловдив
Разследват общински служители за състоянието на бившите складове
Дело пожар тютюневи складове
95124
Дело пожар тютюневи складове
  • Дело пожар тютюневи складове
Любомир Данчев, обвиняемият за огромния пожар в Тютюневите складове в Пловдив, заяви, че е невинен.  "Не искам намаление на присъдата, а да бъда напълно оправдан“, каза той пред магистратите от Окръжния съд в града под тепетата. Те разгледаха жалбата на мъжа срещу наложената му на първа съдебна инстанция присъда от 4 години затвор при първоначален строг режим.
 
Осъдиха клошаря за пожара на тютюневите складове в Пловдив

Адвокатът на Данчев - председателят на Адвокатската колегия в Пловдив, Стефан Левашки поиска пълното оправдаване на клошаря или намаляване на наложената му присъда. Представителите на държавното обвинение по делото пък настояха за потвърждаване решението на предишния съдебен състав.

Прокурор Костадин Паскалев заяви, че след пожара в Тютюневите складове градът вече никога няма да е същият и веднага беше репликиран от адвокат Левашки.

"Любчо ли е виновен само за състоянието на Тютюневия град", коментира с ирония защитникът.
 
Прокурор Паскалев съобщи още, че резултатите от второто досъдебно производство, което държавното обвинение образува срещу неизвестен засега общински служител по случая за безстопанственост и допускане в складовете да живеят бездомници, ще станат ясни до края на годината. 

Клошарят Любо: Аз съм в затвора за нищо (СНИМКИ)

Според държавното обвинение, по непредпазливост със захвърлен фас от незагасена цигара 44-годишният бездомник е причинил огнената стихия от края на август миналата година, която засегна общо пет съседни сгради паметници на културата, а щетите бяха изчислени на близо 12 млн. лв.

Бездомникът Любо: Не съм запалил Тютюневите складове. Искам да ме оправдаят, а не да намалят присъдата ми"
Искра Койчева, Дарик Пловдив

Магистратите ще се произнесат с решение в рамките на законовия срок от 30 дни. 

Според адвокат Стефан Левашки, това на практика означава потвърждение на издадената вече присъда.

Чуйте още в разширения звуков репортаж