Клошарят, осъден на 4 години затвор за палежа на Тютюневите складове, иска да бъде оправдан
Клошарят, осъден на 4 години затвор за палежа на Тютюневите складове, иска да бъде оправдан / Искра Койчева, Дарик Пловдив
44-годишният клошар Любомир Данчев, който беше осъден на първа инстанция на 4 години затвор за палежа на Тютюневите складове в Пловдив, иска да бъде оправдан изцяло. Жалбата на мъжа ще бъде разгледана днес от Окръжния съд в града под тепетата, съобщи адвокатът на клошаря  - председателят на Адвокатската колегия в Пловдив Стефан Левашки.

Осъдиха клошаря за пожара на тютюневите складове в Пловдив

Според държавното обвинение, със захвърлен фас от незагасена цигара Любомир Данчев по непредпазливост е причинил огнената стихия в края на август миналата година, която засегна общо пет съседни сгради, паметници на културата, а вредите бяха изчислени на близо 12 млн. лв.

Още на първото заседание по делото защитата на клошаря изрази съмнение, че от една незагасена цигара може да се разрази толкова мащабен пожар. Самият Данчев заяви, че е невинен и че по време на пожара не е бил в сградата.

Съсед на клошаря Любо: Пожарът, изпепелил тютюневите складове, е умишлен


Аз съм в затвора за нищо“, каза тогава обвиняемият.

В крайна сметка магистратите от Районния съд в Пловдив осъдиха 44-годишният клошар на четири години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

Клошарят Любо: Аз съм в затвора за нищо (СНИМКИ)