/ БДЖ
Локомотивът извършва атракционни, юбилейни, туристически пътувания и участва във филмови продукции по една от най-атрактивните железопътни дестинации в България - от Септември до Добринище
На 6-и септември - петък се организира атракционно пътуване по теснолинейката между Септември и Велинград по повод Деня на Съединението на България, съобщиха от пресцентъра на БДЖ.

Ще има ли теснолинейка за Събора на теснолинейката?

Специалното пътуване ще се осъществи за всички клиенти на националния жп превозвач, които проявяват интерес към ретро подвижния състав и живописния маршрут. В празничния ден, пътническата композиция ще бъде теглена от теснопътния парен локомотив № 609.76 - доставен у нас точно преди 70 години.  

Теснолинейката Септември-Добринище е сред приоритетите на БДЖ

Атракционният влак ще замине от гара Септември в 10:35 часа, като при пристигането си във Велинград ще бъде организирано посрещaне от местната община. В обратното направление композицията с ретро локомотива ще потегли от гара Велинград в 16:15 часа.

Теснолинейката отесня за желаещите да посрещнат 3 март в нея (СНИМКИ)

Ретро влакът ще бъде украсен от сдружението „За теснолинейката”, които ще се погрижат и за доброто настроение на пътниците. Композицията ще се движи в състав от шест пътнически вагона.

Вече сами избираме запазено място в БДЖ

Цената на билета за влака с парния локомотив № 609.76 между Септември и Велинград ще бъде 25.50 лв. за пътуване в двете посоки - с включени запазени места.

Безплатни книги в БДЖ, пътувай и чети

Децата до 7-годишна възраст ще пътуват безплатно без да ползват отделно седящо място, като при закупуване на билети е необходим документ, удостоверяващ тяхната възраст.

Разписанието на БДЖ вече е и в Google maps

Националният железопътен превозвач напомня, че децата на възраст до 10 години задължително пътуват с придружител.

БДЖ започва процедура по купуване на около 15 влака до края на годината

Продажбата на билети и резервацията на запазени места за пътуване с атракционните влакове ще започне от петък - 23-и август.

Да се пресича само на регламентирани места, призовават от БДЖ

Билети могат да бъдат закупени от железопътните бюра в столицата, както и от гарите София, Пловдив, Пазарджик и Септември.