/ БДЖ
БДЖ стартира кампания „Чети във влака”. Пътниците, притежаващи смарт устройства, могат да се докоснат до нови светове по време на пътуването си чрез магията на електронните книги, съобщават от дружеството. 

Разписанието на БДЖ вече е и в Google maps

Във всички влакове в страната са разпространени стикери с QR код, водещ към електронни книги за безплатно четене. Инициативата подкрепят водещи издателства и автори, които са предоставили безвъзмездно първите книги от виртуалната библиотека на „Чети във влака“. 

Росен Желязков: В тестови период е новата билетоиздаваща система на БДЖ

Сред тях са сборникът с кратки разкази „Антология „Галактики“ на издателство „Колибри“, разказите „Кръв от къртица“ и „Юли не идва“ на автора Здравка Евтимова, издадени от Жанет 45. Пет детски заглавия предоставя издателство Ина - „Червената шапчица“, „Горската сладкарница“, „Морско вълнение“, „Вълкът и седемте козлета“ и „Халифатът щърк“. „Кой светна луната?“ и „Колко е часът?“ са заглавията на издателство ТАТ криейтив, а „Умно дете си ти, Тино!“ с автор Нели Беширова на Communica.  

БДЖ започва процедура по купуване на около 15 влака до края на годината

Виртуалната библиотека на „Чети във влака“ ще остане отворена за нови попълнения целогодишно, посочват от БДЖ. Всеки автор и издателство могат да се включат в каузата, като се свържат с жп превозвача на официалната електронна поща: bdz@bdz.bg.