БЧК от днес започва раздаването на помощи в Смолянско
БЧК от днес започва раздаването на помощи в Смолянско / БЧК архив

Българският Червен кръст започва поетапно раздаване на индивидуални пакети с хранителни продукти. Благотворителната инициатива ще продължи до 29 януари и всички правоимащи, включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане, ще получат хранителни продукти: 5 кг брашно, 3 кг леща, 3 кг спагети, 1,6 кг компот и 1 кг конфитюр.

Освен хората, подпомагани с целева помощ за отопление през миналия отоплителен сезон (2014-2015 г.), към списъците са добавени лица и семейства, инцидентно пострадали при бедствия и аварии от 2012 г. до сега. За Смолянска област броя на хората, които имат право на подобно помощ са 6 378. Раздаването ще сеизвършва от служители и доброволци на Българския Червен кръст в обособените за целта 12 пункта, като всеки човек, който има право на помощите ще получава хранителните продукти срещу подпис и документ за самоличност.

По традиция раздаването се осъществяваше в административната сграда на БЧК, но поради зимните условия и технически затруднения тази година жителите на Смолян ще се обслужват на адрес: Смолян, кв. Райково, Бункера, складова база „Полирес”, бивше „Материално”. С работно време: 10,00 – 18,00 часа.