Автопаркът на Ванко – „втора ръка”, за няма и 50 хиляди лева
Автопаркът на Ванко – „втора ръка”, за няма и 50 хиляди лева / netinfo
Разходите на Иван Главчев по-известен като Ванко-1, надвишават приходите му. Това заключение на вещото лице Блага Димитрова бе представено пред съда днес на четвъртото заседание по делото за конфискация на имущество на рапъра, придобито от престъпна дейност.

Според експертизата, мерцедесът на Ванко- 1 струва само 42000 лева. Луксозното возило – модел ML, е произведено около 2000-та година и е закупено от рапъра „втора употреба”.

Съдът отхвърли експертизата и постанови тя да бъде представена на следващото заседание на 15-ти декември.

Друг експерт пък е оценил BMW-то на Главчев само на 5 000 лева.

Димитрова показа и справка за цените на горивата в различните европейски страни по време на пътуванията на Главчев. Адвокатът на рапъра първо оспори сроковете, в които е представена експертизата, а след това подложи на съмнение и достоверността на източниците за определяне цените на горивата. Според защитата на Иван Главчев, справките от Евростат са най-обикновени разпечатки и не са доказателство за актуалните цени на горивата.

От комисията „Кушлев”, контрираха, че справката е официално издание на Европейската комисия и се разпространява на територията на всички държави от ЕС.