/ Община Тетевен
По повод Международния ден за опазване на паметниците на културата и светлия християнски празник Цветница кметът на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева и част от екипа на общинската администрация засадиха в двора на манастира „Св. Пророк Илия“ 50 червени рози, съобщават от пресцентъра на общината.

22 000 лв. за спорт в Тетевен през 2018 г.

Красивите цветя са по цялото протежение на централната алея на светата обител и в близост до основния зид встрани от сградата. Поставиха са и 20 сандъчета с 40 червени сакъзчета на специални поставки на чардака на магерницата. 

Инициативата на д-р Бояджиева и екипа й цели да създаде още по-приветлив облик на святото място, което е от най-значимите паметници на културата в района, като с направеното дотук дейностите не приключват, а в двора на манастира скоро ще бъдат добавени още цветя.

Община Тетевен домакин на форум „Да върнем родителите в училище”

Манастирът „Св. Пророк Илия“ бе официално открит за посетители преди една година - на 13 април 2018 г., след като бе обновен по проект. Улицата до него също бе преасфалтирана. Оттогава не е минал и ден, в който паметникът на културата да няма посетители.