/ obshtina lovech
Община Тетевен ще бъде домакин на форум на тема „Да върнем децата в училище”, част от националната кампания на евродепутата Асим Адемов, информират от пресцентъра на областната администрация в Ловеч.

Над 42 000 лв. отпуснаха за Ловешка област по три национални програми за образование

Проявата е в петък, 8 февруари, от 14.30 часа, в залата на общинския съвет в планинския град. Освен евродепутата в нея ще се включат областният управител Ваня Събчева, зам.-министърът на образованието Таня Михайлова, началникът на Регионалното управление на образованието в Ловеч Еленко Начев, кметът на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева, директори, учители, родителски организации от общината.

Общинска фондация в Тетевен дава стипендии на ученици и студенти

Инициативата има за цел да засегне актуалния проблем с нарушената връзка между родители и учители и да предостави платформа за диалог между заинтересованите страни. На събитието ще бъдат представени резултати от национално проучване, проведено от Изследователския център „Тренд“, на тема „Степента на отчужденост на родителите към училищния живот на своите деца“, изготвено по инициатива на Адемов.

Преди форума евродепутатът ще разгледа ОУ „Васил Априлов” в с. Градежница и детска градина „Изгрев” в с. Глогово, които са обновени с общински средства, и реновираната по оперативна програма „Региони в растеж” Национална професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Сава Младенов“ в Тетевен.