/ iStock/Getty Images
В Плевен ще бъде обсъдено предложение за увеличение в цената на билета за еднократно пътуване и картите за градския транспорт, като то е публикувано на сайта на Общински съвет - Плевен.

Вносител е кметът Георг Спартански след като предложение до него и до ОбС е изпратено от инж. Ангел Несторов, управител на "Тролейбусен транспорт" ЕООД, с искане за промяна в тарифите за превоз на пътници. В момента действащите цени са от 1 февруари 2015 г. като билетчето за тролей в Плевен е един лев.

В предложението се посочва, че заради промяната в размера на минималната работна заплата, цените на тока, резервни части, гориво и други, операторът иска увеличение с 40 процента, т.е. билетчето за градския транспорт да стане 1,40 лв. Със същия процент да бъдат повишени цените и на картите за пътуване като за ученици за цялата градска мрежа от 16 да стане 22 лв., за граждани да е 74 лв., за хора над 70 г. - 11 лв. и т.н.

Предложението е част от дневния ред на постоянните комисии по "Бюджет и финансова политика" и "Стопанска политика и транспорт", които заседават тази седмица. Общинският съвет трябва да реши ще има ли увеличение и с колко да бъде то, както и от кога ще влезне в сила. Редовно заседание е обявено за 27 януари, четвъртък, от 09.00 часа в конферентната зала на сграда "Гена Димитрова".