/ Община Плевен
Министерство на регионалното развитие и благоустройството преведе на няколко транша средства по сметката на Община Плевен за укрепване на две свлачища, съобщиха от Общината..

В Плевен инвестират 115 000 лв. за основен ремонт на възлово кръстовище

Едното е в урбанизираната територия на с. Коиловци, а второто - в района на Регионалната система за управление на отпадъци в село Буковлък, информира кметът Георг Спартански.
 
След възложено от Община Плевен на „Геозащита” ЕООД - Плевен инженерно-геоложко проучване на периодично активното свлачище, регистрирано в урбанизираната територия на с. Коиловци и прекъсващо участък от път III-3402, от дружеството изготвиха инвестиционен проект за укрепване на стойност 551 хил. лв.

Ремонтите на улици в Плевен продължават

Въз основа на подписано през м. декември 2019 год. споразумение между Община Плевен и Министерство на регионалното развитие и благоустройството като трансфер в бюджета на администрацията са преведени 400 хил. лв.

Предстои стартиране на процедурата за избор на изпълнител, който да извърши укрепителните работи по свлачището при село Коиловци. Останалите 151 хил. лв. ще бъдат разплатени след представяне на сключен договор за изпълнение на дейностите.

За укрепване на свлачището в района на Регионалната система за управление на отпадъци на регион Плевен в село Буковлък има избрана фирма изпълнител, с която е подписан и договор на обща стойност 3 886 154.96 лв.

Започва ремонт на тротоарната настилка по бул. „Данаил Попов”

До момента МРРБ на четири транша е превело на Община Плевен 2 299 908.09 лв. Съгласно сключено през м. декември споразумение, останалата сума също ще се превежда поетапно.

Крайният срок за изпълнение на дейностите по укрепване на депото в село Буковлък и възстановяване на инфраструктурата е 10 декември 2020 г.