Румен Петков: Безпокоя се за лявоцентристки мислещия човек
Румен Петков: Безпокоя се за лявоцентристки мислещия човек / dariknews.archive

Относно факта, че в определени региони в страната местните структури на БСП не одобриха водачите на листи, определени от ръководството на партията, на среща с журналисти в Плевен зам.-председателят на АБВ Румен Петков посочи като пример ситуацията в Благоевград: „Въпросът е морален и аз не разбирам хора като Кристиян Вигенин. Не може да ти кажат, че не те искат, а ти да им кажеш: „Вие не ме щете, но аз съм тук".
Според Петков това е определен начин на мислене, който опозорява участието в политиката. "Шест човека във Враца си подават оставките, в Бургас петима, номинирани за силни предни позиции се оттеглят, в Благоевград също петима се оттеглят", коментира той.

„Аз се безпокоя за лявоцентристки мислещия човек. Не можеш да го правиш въпреки волята на хората. Въпреки хората да назначиш Делян Пеевски и да решаваш различни проблеми и сега, въпреки хората, да правиш едни списъци. Защо бягаме от мажоритарния вот? - „Защото искаме да назначаваме, а не да избираме и сега какво ще стане - за съжаление с преференциалния вот няма да може да се изместят водачите, например".

Румен Петков, който е водач на листата на АБВ в Плевен за изборите на 5 октомври изрази надеждa да се получи битка на политики, на идеи и на екипи "защото ние имаме екип и тук не е въпросът, кой води".