Предвиденият планов ремонт от "Топлофикация-Плевен" АД да бъде завършен в съкратени срокове - за това апелира областният управител на Плевен Иван Петков в края на работната среща с представители на фирмата и заинтересовани големи промишлени абонати.

Директорът на дружеството инж. Йордан Василев посочи, че очакват екип от Чехия за ремонтните дейности. "Фирмата полага всички усилия ремонтът да бъде извършен в по-кратки срокове от предварително обявените", каза той.

Пет села остават на воден режим в Плевенско

За ремонта фирмата осигурява и свои работници, а крайната цел е той да гарантира безаварийно функциониране на съоръженията през отоплителния сезон, посочи директорът.

Плевенската "Топлофикация" е третата по големина в България - с над 30 000 битови абонати и над 1600 стопански абонати, каза инж. Василев в отговор на въпрос. Той уточни, че абонатите са предупредени за предстоящия ремонт 20 дни преди началото.

На съвещанието при областния управител двама от големите селскостопански производители на грах, зелен боб, сладка царевица и други продукти заявиха че остават в протестна готовност, защото по техни изчисления евентуалните им загуби заради спиране на топлоподаването биха били около 800 000 лева без ДДС.

Бизнесмените поискаха топлофикационното дружество да ползва резервни мощности, но да не прекъсва захранването. Директорът инж. Василев изтъкна, че предстои тежка зима, ремонтът е неотложен и така може да се гарантира безпроблемното захранване по време на отоплителния сезон.

Според разчетите топлоподаването в Плевен ще бъде преустановено от 4:00 часа на 5 септември. Първоначално бе посочено, че прекъсването ще е до 21:00 часа на 30 септември 2022 г., но след срещата при областния управител този срок се очаква да бъде съкратен. Не беше посочен друг конкретен срок.
БТА