/ dariknews.bg
По обвинение на Районна прокуратура-Ловеч, осъдиха лишен от свобода на две години затвор при строг режим, за закана към надзирател. Мъжът е признат за виновен за това, че на 29 септември 2017 г. в Затвора Ловеч, се заканил с престъпление против личността - причиняване на телесна повреда спрямо длъжностно лице - надзирател, при изпълнение на службата му да осъществява надзор за реда и дисциплината на лишените от свобода и да реагира при кризисни ситуации, като му заявил - „Аз вече теб съм те проучил, в скоро време ще бъдеш поръчан. Не ме сочи с пръст, че този пръст ще бъде в някоя канавка“ и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.
 
Окръжна прокуратура–Плевен предаде на съд рецидивист за извършен пореден грабеж

Обвиняемият от юли  2017 г. е в Затвора Ловеч с мярка за неотклонение „задържане под стража“ по наказателно дело на Окръжен съд - Велико Търново, по което е подсъдим за извършено престъпление - грабеж при опасен рецидив, придружен с опит за убийство.

На 29 септември 2017 г., от 19.30 часа надзирателите пускали един по един лишените от свобода, да провеждат разговори от стационарен телефон, в коридора на Затвора. В 20.26 часа започнал телефонен разговор с него. В 20.30 часа единият надзирател казал на обвиняемия да приключва разговора, тъй като предстои вечерна проверка.

Задържаха 18-годишен, отвлякъл млада жена от Долна Митрополия

Мъжът започнал да вика, че ще прави каквото си иска и, че негово право е да говори по телефона. Надзирателите обяснил на лишения от свобода, че трябва да прекрати разговора за извършване на вечерна проверка, но последният продължил да негодува и крещи.

Тогава единият надзирател с ръка натиснал бутона на телефона и прекратил връзката. Обвиняемият се обърнал към него и му заявил „Аз вече теб съм те проучил, в скоро време ще бъдеш поръчан.“  Надзирателят го попитал „на мен ли говориш“, а лишеният от свобода му отговорил няколкократно „Не ме сочи с пръст, че този пръст ще бъде в някоя канавка“. След заканите обвиняемият бил заведен в килията.