/ dariknews
Окръжна прокуратура-Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу рецидивист за извършен пореден грабеж. Обвинението срещу В.А. е за това, че на 19.09.2018 г. в гр.Плевен, при условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи - мобилен телефон „Хуавей Υ6“ на  стойност 173 лева; СИМ карта, мъжки портфейл, парична сума - 50 лв., карта памет 8 GB и лична карта на името на Л. Ф. - вещи на обща стойност 243 лева, без негово съгласие, като употребил за това сила и заплашване.

Задържаха 18-годишен, отвлякъл млада жена от Долна Митрополия

Около 22:00 часа, на 18 февруари 2018 г. обвиняемият отишъл в дома на свой познат и употребили алкохол.  Нуждаел се от пари и около 23:30-24:00 часа, взел решение да придобие такива по неправомерен начин. Извикал такси и заедно с приятеля си отишли до жк.“Дружба“.

Шофьор, предложил подкуп на полицай отива на съд

След като слезли от таксито, двамата тръгнали пеша. Когато двамата минавали покрай бл., обвиняемият забелязал, че се включва осветлението на стълбището и решил, ако от входа излезе човек да го ограби. Изчакал до вратата и щом тя се отворила изблъскал обратно излизащите от входа Л. Ф. и К. П. Обвиняемият ударил Л.Ф. с юмрук в лицето и му казал „Давай пари, телефон, каквото имаш…“.

Осъдени с доживотни присъди за грабеж, придружен с убийство отново застават пред съда

В същото време забелязал, че държи в дясната си ръка мобилен телефон и мъжки портфейл
. Издърпал ги със сила от ръката на пострадалия, след което го  ударил още веднъж с юмрук в лицето и избягал. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.