=
= / ThinkStock/Getty Images
Обвинената във вземане на подкуп шефка на ТЕЛК-Ловеч, д-р Донка Минкова иска промяна в мярката за неотклонение в по-лека, за да може да се подложи на лечение.

Оставиха под домашен арест посредник при предаване на подкуп в ТЕЛК-Ловеч

В момента тя е под домашен арест.
Ловешкият окръжен съд отложи разглеждането на промяна на мярката заради изготвянето на съдебно-медицинска експертиза, съобщават от пресцентъра на съда.

Съдът пусна под домашен арест шефа на ТЕЛК - Ловеч

На днешното заседание, адвокатът й представи амбулаторен лист с описаното заболяване на д-р Минкова, за което се препоръчва определена терапия. По искане на защитата, съдът назначи съдебно-медицинска експертиза, която да установи дали тази терапия може да се осъществява в домашни условия.

Шефката на ТЕЛК-Ловеч остава за постоянно в ареста

Следващото заседание за разглеждането на мярката за неотклонение е насрочено за 19 юли, от 9:00 часа. Междувременно Великотърновският апелативен съд промени мярката за неотклонение на Валентин Йотов, обвинен в посредничество при предаване на подкуп на председателя на ТЕЛК-Ловеч.

Окръжният съд го беше оставил под домашен арест, но състав на по-висшата инстанция го пусна под гаранция от 1500 лв.

Недоволство заради ТЕЛК: Болни твърдят, че губят право на помощи

Припомняме, че при проверка, извършена на 30 януари, бяха задържани шефката на ТЕЛК-Ловеч Донка Минкова и Валентин Йотов - посредник, подпомагал осъществяването на незаконната дейност. 

Арестуваха председателя на ТЕЛК - Ловеч (СНИМКА)

Изнудването е започвало от 200-300 лева и стигало до 1000 лева. Заловената лекарка е била с над 20 000 лева в джоба си, а посредникът - с 16 000 лева. А пациентите - десетки.