Областният на Ловеч поздрави възрастните хора от Рибарица
Областният на Ловеч поздрави възрастните хора от Рибарица / archiv.DarikNews

Областният управител на Ловеч Ваня Събчева бе специален гост на тържественото отбелязване на 1 октомври - Деня на възрастните хора, в Рибарица.

Над 250 човека на преклонна възраст се събраха по покана на кметство Рибарица в любезно предоставения ресторант на изискания хотел „Св. Екатерина". Един от инициаторите на събирането Симеон Найденов благодари на кмета Пенка Ганева, на ръководството на местното читалище „Развитие" и на Екатерина Матеева за възможността, която им е предоставена, да отпразнуват своя празник. Като най-мил гост бе представен областният управител, а в поздравителното си слово, Ваня Събчева благодари за високата чест да е сред хората от своя край.

В едно цивилизовано общество няма нищо по-естествено от обичта, грижата, уважението и привързаността към възрастните хора. На вас ние, по-младите, дължим всичко, което сме научили в живота си, дължим мъдрите уроци, които ни давате всеки ден. Подкрепяте ни, успокоявате ни, помагате ни да съзряваме. Безрезервно всеотдайни сте към нас, искате да ни бъдете полезни всякога и във всичко. Благодарим ви!, каза Събчева и спечели искрените възторзи на залата.

Ваня Събчева призна: „Рибарица е място, което аз лично нося в сърцето си, тук съм прекарала най-безгрижните си години и най-щастливите си моменти, тук и днес намирам спокойствието и хармонията, тук се зареждам, тук съм обградена от хора с макар побелили коси, които ми дават вярата в живота". Тя подчерта, че според нея този ден трябва да се нарича още и Ден на мъдростта, на хората, които предават житейските уроци на нас, по-младите".

Областният на Ловеч поздрави възрастните хора от Рибарица
netinfo

Мили думи към възрастните хора поднесоха и децата от детска градина "Червената шапчица", а танцьорите от читалището поздравиха хората със своите изпълнения.