Нормализира се обстановката в Плевен след поройния дъжд
Нормализира се обстановката в Плевен след поройния дъжд / netinfo

Около метър е била водата в мазе в сградата на Областна администрация Плевен, която е изпомпана днес от екип на Гражданска защита в града след излелия се сутринта проливен дъжд. Това каза за Дарик шефът на дирекцията в Плевен инж. Георги Линков. Акцията е продължила близо пет часа, като екипите са посетили и отводнили до момента общо осем помещения, уточни инж. Линков.

Вода е изпомпвана и от Социален патронаж в сградата на община Плевен, и от хранилището на ХГ "Дарение Светлин Русев". Има и сигнали от частни домове, където в приземните етажи водата е достигала около 20 см. Хората са подавали сигнали в полицията, в Гражданска защита и най-вече на тел. 112. В момента се отводнява обект на ул. "Иван Вазов" в Плевен.

Екипите на Гражданска защита ще продължат да работят докато има повиквания, а през нощта ще има и дежурен екип, каза още инж. Линков. Има готовност при нужда, ако завали отново проливен дъжд, веднага да бъдат извикани всички служители на дирекцията, в момента още 3 екипа са в готовност, при необходимост могат да бъдат сформирани още няколко. Проблемът е, че много от шахтите в града са запушени от отпадъци и листа, които затрудняват оттичането на дъждовната вода, уточни шефът на плевенската Гражданска защита.

По-рано през деня малогабаритна техника разчисти нанесените по пътното платно по централните улици в Плевен чакъл и пясък, донесени от пороя от строителните обекти в града.