/ dariknews.archive
„80% е готово физическото изпълнение на участъка от Ябланица до разклона за Тетевен на Пътен възел Боаза. Там сме поели ангажимент със 7-8 месеца предсрочно - октомври тази година, да го въведем в експлоатация. През 2021 г. автомагистрала "Хемус" трябва да е готова до разклона за Плевен и Ловеч“.

Георги Терзийски: Близо 7 млрд. лв. ще се инвестират в пътната инфраструктура на Северна България

Това каза в Плевен зам.-министъра на Министерство на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Той каза, че следващата седмица ще започне поетапното строителство на останалите 56 километра до разклона Плевен-Ловеч.

Общинският съвет даде предварително съгласие за промяна статута на земеделски земи заради АМ „Хемус“

„Там имаме готови технически проекти, провеждаме отчуждаванията и имаме вече готови отчуждени терени така, че другата седмица ще дадем старт на тези 56 киометра. Държавното дружество „Автомагистрали“ ще ги изгражда до пътя Ловеч-Плевен“, каза Нанков.

Държавното дружество "Автомагистрали" ще изгражда 134 км от АМ "Хемус"

Той допълни, че по пътя за прохода „Беклемето“ основно е останал участъка от околовръстното шосе на Ловеч с тунела, който трябва да бъде завършен през месец май.

АМ "Хемус": 7 месеца по-рано изготвят техническите проекти между Боаза и разклона Плевен-Ловеч

„Преди месеци открихме плевенския участък от пътя Плевен-Ловеч така, че през 2021 г. автомагистрала „Хемус“ трябва да бъде готова до равноотдалечената точка между Плевен и Ловеч“  

Зам.-министър Николай Нанков припомни, че за Плевенска област вече е определена една седма от бюджета на министерството в размер на 50 милиона лева.