/ iStock/Getty Images
Кражбата е извършена от павилион за застраховки
Задържаха двама мъже, откраднали метална каса с около 7000 лева от търговски обект, съобщиха от полицията.

Откраднаха 93 грама златни бижута в Плевен

Сигналът за извършената кражба е постъпил на 21 март в 05:25 часа. Извършен е оглед, при който е установено, че неизвестни са разбили витринно стъкло на павилион за застраховки на улица "Сан Стефано".

По информация на собственика деянието е извършено за времето от 21.00 часа на 20 март 2022 година до 05.25 часа на 21 март. От търговския обект е открадната метална каса с около 7000 лева оборотни пари.

По случая е образувано досъдебно производство и в резултат на разследване са установени извършителите на престъплението - двама плевенчани на 36 и 26 години. Мъжете са задържани първоначално за срок до 24 часа.

Крадци задигнаха пари от плевенско предприятие

Впоследствие са им повдигнати обвинения и са задържани за срок до 72 часа като предстои вземане на постоянна мярка - постояенен арест. Извършителите са направили пълни самопризнания за начина и механизма на извършеното престъпление.

В хода на проведените полицейски действия е открита металната каса. При претърсвания и изземвания в дома на 36-годишния мъж са намерени по-голяма част от откраднатите пари.

Иззети са дрехите, с които мъжете са били при извършване на престъплението. По случая продължава работа разследващ полицай.