/ iStock/Getty Images
Двете деца са извършили кражби от още два автомобила
Деца откраднаха кола в Кнежа, едното я кара час по улиците на града, съобщиха от полицията. На 22 март вечерта 10-годишен и 13-годишен са откраднали автомобил, паркиран на улица „Никола Петков“ в Кнежа.

Хванаха 13-годишно момиче да кара кола в Монтанско

Колата била с поставени ключове на таблото. 13-годишният е управлявал и след около едночасова обиколка по улиците момчетата върнали превозното средство на същото място.

Допълнително разследване изяснило, че в съучастие и сговор двамата са извършили кражби от два автомобила на територията на града. На 23 март в полицията е постъпила информация от 30-годишна жена, че от паркирания пред дома ѝ автомобил, е извършена кражба на пари и запалка.

Получен е и друг сигнал от 59-годишен мъж, че от паркираната пред дома му кола са откраднати дебитната му карта, компресор и метален ключ.

Десетгодишно дете в Шумен подкара кола и катастрофира

От проведените оперативни действия са установени извършителите на деянието - двете деца. Те са направили пълни самопризнания в присъствието на служител от Отдел „Закрила на детето“.

Откраднатите вещи са намерени и предадени с протокол за доброволно предаване от близка на 10-годишното момче. Образувани са преписки за извършени престъпления и е уведомен дежурен прокурор.