/ dariknews.archive
Областният управител на Област Плевен Мирослав Петров днес на място ще посети авариралия мост над река Искър на изхода за Червен бряг и ще се срещне с кмета на общината инж. Данаил Вълов, за да обсъди с него конкретни мерки за действие по отношение на възстановителния процес на мостовото съоръжение.

След подаване на сигнал на електронната поща на областна администрация за случващото се вчера вечерта областният управител своевременно се е свързал с местната власт, началника на РУО-Плевен Албена Тотева и институциите, имащи ангажимент за адекватна реакция при създалата се обстановка.

Частично бедствено положение обявиха в Червен бряг заради аварирал мост

Задействан е общинския план за действие при аварийни ситуации. Обявено е частично бедствено положение за част от територията на Община Червен бряг в обхват с. Горник, с. Сухаче, с.Лепица, с.Чомаковци, Койнаре и с. Глава, считано от 23 октомври.

Създадена е временна организация на движението: Червен бряг – Рупци – Радомирци – Горни Дъбник – Писарово – Искър – Глава – Койнаре – Чомаковци – Лепица – Сухаче – Горник. Според решението на общинския кризисен щаб  с дължината на този обходен маршрут „става критично обслужването на болни на хемодиализа, спешни случаи към филиала за спешна медицинска помощ - Червен бряг, движението на училищните автобуси, изпълнение на разписанията на общинската и републиканската транспортни схеми, сметоизвозването, снабдяването на населението със стоки от първа необходимост”.

Още вчера вечерта Областният управител Мирослав Петров е коментирал с началника на РУО-Плевен възможностите за осъществяване на нормален учебен процес с оглед създалата се ситуация.  В резултат на това със заповед на  инж. Вълов за три дни, считано от 23-26 октомври, включително, на територията на цялата Община Червен бряг са прекратени учебните занятия за всички училища.

Нормалният учебен процес ще бъде възобновен на 29 октомври, понеделник, информират от РУО-Плевен. Заповедта на кмета не касае работата детските заведения на територията на Община Червен бряг.