/ iStock/Getty Images
"Екипи на РЗИ в Плевен обследват мъже и жени от региона на Плевен, които са били контактни с вече установени вирусоносители". Това заяви д-р Атанас Гарев, директор на РЗИ.

Протест в Буковлък заради разногласията между институциите

"Освен в шивашкото предприятие, тестванията продължават в кметство Буковлък и в други селища на областта"
, уточни той. Разширява се търсенето на евентуално заразени, проучват се и други групи хора", каза д-р Гарев.

Полицията в Плевен разследва нови случаи на нарушаване на домашната карантина. За денонощието са пет. В Червен бряг нарушители са 54-годишен и 48-годишен, които не са изпълнили предписания на РЗИ. Домашна карантина е нарушил 42-годишен жител на село Асеново.

В Плевен, на улица "Българска авиация" служители от Първо РУ, са регистрирали 49-годишен мъж, а в град Искър - 31-годишна. Срещу тези хора са започнати досъдебни производства, съобщиха от полицията.

Решават дали село Буковлък да бъде поставено под карантина за 14 дни

По искане на областния управител на Плевен Мирослав Петров - председател на областният кризисен щаб, са изпратени предписания до по-големите фирми за засилване на противоепидемичния контрол и недопускане на работа на хора със съмнения за вирусоносителство.

Изисква се спазване на мерките за отстояние от два метра от човек до човек, за засилено дезинфекциране на общите части на сградите и редовно проветряване. "След анализ на ситуацията тази вечер, ако се налага, ще бъдат взети допълнителни решения", каза Мирослав Петров.
БТА