/ iStock/Getty Images
От там са четири от заболелите шивачки в предприятието в Плевен
Поставят Буковлък карантина за две седмици, съобщава NOVA. Тя започва да тече от полунощ. Причината е, че четири заболели от коронавирус шивачки от голямо предприятие в Плевен, които живеят в селото. Жителите на Буковлък са 5000. 

Обсъждат затварянето под карантина на Буковлък заради заразени шивачки от цеха в Плевен

Към момента заразените в шивашкото предприятие са 24. Всичките 100 работнички ще бъдат изследвани по PCR метода. Ще има и мобилно тестване в село Буковлък. 

Огнището на коронавирус е регистрирано в шивашка фирма с 900 служители в Плевен. Всички те са в принудителен отпуск, а цехът спря работа. Това стана ясно по време сутрешния брифинг на Националния оперативен щаб. 

Петима излекувани от коронавирус в Плевен от началото на пандемията

В Плевен са установени 32 нови случаи с коронавирус от 15 април досега. Това съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция в града д-р Атанас Гарев. Той посочи, че петима са настанени в болница. 

"От тях една жена е стабилизирана в реанимацията, останалите четирима пациенти са в добро състояние. Всички останали вирусоносители са поставени на домашно лечение и под карантина", подчерта д-р Гарев. Те засега са без симптоми за заболяването, уточни той.

Огнище на коронавирус в цех с 900 служители в Плевен (ВИДЕО)

По думите му, по настояване на РЗИ-Плевен в шивашкото предприятие „Ветрен“ цехът, в който е открита заразата, и в който работят 100 работници, е затворен. 

По преценка на ръководството на завода от днес е затворено цялото предприятие, което е с 920 работници, за две седмици, с цел запазване тяхното здраве и прилагане на стриктни противоепидемични мерки и дезинфекция.

"Продължава тестването на контактните в предприятието", добави д-р Атанас Гарев.