/ Медицински университет-Плевен
Общо 670 кандидат-студенти ще се явят на 09 юли - вторник, на втория конкурсен изпит по химия от редовната сесия на МУ-Плевен за магистърските специалности „Медицина” и „Фармация“.

Проф. Славчо Томов: Работим в дългосрочен план по създаването на Дентален факултет в МУ-Плевен

Зрелостниците се състезават за общо 180 места, държавна поръчка, редовно обучение, по специалностите „Медицина” (120) и „Фармация“ (60), което прави близо 5 кандидати, борещи се за едно място.

Расте броят на кандидатите за специалността "Фармация" в МУ-Плевен

За поредна година преди провеждането на втория изпит по химия за „Медицина” и „Фармация“ висшето училище изнесе резултатите от конкурса по биология, които зрелостниците вече са проверили електронно или на място в Ректората.

Медицински университет-Плевен

Най-висок е процентът на оценките много добър и добър - 25 % и 37%. Отличните оценки по биология от редовния изпит са по-малко тази година - 20 кандидати са получили оценка над 5.50, от които две са пълните шестици 6.00.

Днес започват редовните кандидатстудентски изпити в МУ-Плевен

Тази година малко повече са кандидатите с оценка среден и слаб - 14% и 20% в сравнение с миналата година. След публикуване на изпитните оценки и по химия, на сайта на МУ-Плевен кандидат-студентите ще намерят график на класиранията и срокове за записване във висшето училище.

От 17 юни стартира приемът на документи за редовните конкурсни изпити в МУ-Плевен 

Изпитът по химия за магистърските специалности „Медицина“ и „Фармация“ на 09 юли, е с продължителност 4 часа и ще протече от 9.00 до 13.00 часа в учебните зали на територията на Ректората, Факултета по Фармация и на Учебния корпус.

Над 200 хирурзи ще участват в два престижни национални форума в МУ-Плевен

В деня на изпита кандидат-студентите се настаняват по местата си от 8.00 до 8.30 часа. Точно в 8.40 часа в зала „Асклепий” на Ректората ще бъде изтеглен изпитният вариант от тестови въпроси и задачи по химия.

Факултетът по Фармация в МУ-Плевен получи първа отлична акредитация

Това ще стане на произволен принцип в присъствието на членове на Академичното Ръководство на МУ-Плевен - зам.-ректора по учебната дейност проф. М. Александрова; зам.-декана на Факултет „Фармация“ доц. д-р Павлина Йорданова; председателя на Комисията за проверка и оценка на конкурсните работи по химия проф. Ангелина Стоянова; председателя на Техническата комисия Виржиния Лазарова, родители на кандидатите и журналисти.

Медицински университет-Плевен

Заповядайте на 09 юли - вторник, от 8.30 ч на тегленето на кандидатстудентския вариант на изпита по химия в зала „Асклепий” на Ректората. Поради строгия пропускателен режим в деня на изпита, е желателно представителите на медиите да носят служебните си карти.