/ dariknews.archive
По време на среща с представители на медиите, ректорът на Медицински университет-Плевен проф. д-р Славчо Томов коментира възможността, във висшето училище да бъде разкрит факултет по дентална медицина.

Расте броят на кандидатите за специалността "Фармация" в МУ-Плевен

“Един завършен Медицински университет трябва да разполага в структурата си с всичките основни специалности и дисциплини. Преди 2013-та година ние стартирахме стандартната си програма за Факултет по фармация, което показа, колко е трудно създаването на едно качествено основно звено, когато се тръгне от нулата.

Днес започват редовните кандидатстудентски изпити в МУ-Плевен

Смятам, че докато не финализираме 5-годишен прием и докато не оформим академичния състав и не стъпим здраво на фармацията, няма да изглежда много сериозно да се хвърляме и да правим стъпки, които да разсейват академичния състав, както и да отнемат енергия и финансов, човешки и всякакъв друг ресурс. В дългосрочен план сме го заложили, но това ще влезе в мандатните програми на ръководството на МУ-Плевен след нас“, каза проф. Славчо Томов.

Той припомни скорошното откриване на Дентална Наноакадемия в МБАЛ“Св. Панталеймон“ в Плевен, която се осъществява с непосредственото участие на МУ-Плевен.

Факултетът по Фармация в МУ-Плевен получи първа отлична акредитация

„Нашата идея е тази Нано-акдемия да послужи като база за стартиране на бакалавърска програма в Медицинския колеж в Плевен. По нея най-вероятно ще започне обучение по специалността „Дентален асистент“, уточни ректорът на МУ-Плевен. Той подчерта, че по създаването на пореден - Дентален факултет в МУ-Плевен се работи в дългосрочна перспектива - стъпка по стъпка.

Проф. Славчо Томов припомни историята на създаването на последния за сега факултет във висшето училище - „Фармация“, като подчерта, че нещата трябва да се правят много добре премислени.

От 17 юни стартира приемът на документи за редовните конкурсни изпити в МУ-Плевен 

„Защото крайните резултати могат да бъдат много отчайващи и дори катастрофални. Не трабва да си позволяваме грешки, особено в условията на много силна конкуренция и на демографски срив“, категоричен беше ректорът на Медицински унниверситет проф. д-р Славчо Томов.