/ dariknews.archive
"Децата, които кандидатстват в МУ-Плевен всъщност са направили своя избор много от рано. Те са мотивирани и знаят, защо кандидатстват и какви цели преследват и след като започнат обучението си при нас, ние отчитаме, че те са доста прилежни в учебния процес.

Днес започват редовните кандидатстудентски изпити в МУ-Плевен

Няма да се отказваме от това, да развиваме висшето училище и да предизвикваме младите хора с нови образователни програми и иновативни методи на обучение и научноизследователска дейност. Въпреки демографския срив и спада на кандидатите, ние имаме увеличение на броя на места за Държавна поръчка.

dariknews.archive

Имаме още една нова бакалавърска програма „Социални дейности в здравеопазването“ и една нова магистърска програма - „Медицинска рехабилитация и егротерапия“. Смятаме да се борим за всеки един студент разбира се, при условията на „феърплей“.

Факултетът по Фармация в МУ-Плевен получи първа отлична акредитация

Това каза пред журналисти ректорът на Медицински университет-Плевен проф. д-р Славчо Томов, минути след старта на първия редовен изпит по биология за местата по държавна поръчка, редовно обучение, за специалностите „Медицина” и „Фармация“ във висшето училище.

dariknews.archive

Зам.-ректорът по учебната дейност проф. Маргарита Александрова отбеляза чувствително повишаване на интереса към специалността "Фармация", който от 25 % тази година е вече 33 %.

В първия изпитен ден кандидатстудентите са 684 като доц. Милена Атанасова обясни, че тестовете са структурирани в две части с общо 50 въпроса по материалите от учебниците по биология за 8, 9 и 10 клас, които са публикувани в Кандидатстудентския сборник и са основно на Издателство „Просвета“.

От 17 юни стартира приемът на документи за редовните конкурсни изпити в МУ-Плевен 

Доц. Атанасова каза, че резултатите от изпита по биология трябва да станат ясни преди изпита по химия, който е на 9-ти юли. Тя каза, че при проверката на резултатите от изпитите, най-важно е това да бъде напълно обективно.

Изпитният билет с вариант 17 беше изтеглен в присъствието на ректора на Медицински университет-Плевен проф. д-р Славчо Томов, зам.-ректора по учебната дейност проф. Маргарита Александрова, зам.-декана на Факултет „Медицина” доц. д-р Добромир Димитров, зам.-декана на Факултет „Фармация“ доц. д-р Павлина Йорданова и председателя на Комисията за оценяване на конкурсните работи по биология доц. Милена Атанасова.