11 деца от Колорит бяха високо оценени на международен конкурс в Осло
11 деца от Колорит бяха високо оценени на международен конкурс в Осло / art.kolorit

Единадесет деца от арт школа „Колорит" - Плевен са отличени със Сертификат за постижение от Международния конкурс за детска рисунка „Татко в целия свят", провел се в Норвегия.
Конкурсът е организиран от Фондацията за изкуство и култура за децата и Международния музей за детско изкуство в Осло. Идеята е била, децата от всички краища на света да нарисуват образа на своя татко и така да се получи един огромен сборен портрет на татковците по света.

11 деца от Колорит бяха високо оценени на международен конкурс в Осло
netinfo

Организаторите са получили 22 000 творби на деца от 22 страни. От тях са селектирани най-добрите 100 на които са присъдени Сертификати за постижение. Сред тях 11 са на плевенските деца от „Колорит".

Музеят за детско изкуство има уникална колекция от детски произведения от цял свят и целта е да ги съхрани за идните поколения. Музеят е собственост на частна Фондация за изкуството и културата, която съществува от 1980 г. и е член на Международната асоциация за музеи към ЮНЕСКО.

Директорът на Международния музей за детско изкуство Ангела Голдин е отправила благодарствено писмо до ръководителя на арт школа „Колорит" Майя Ананиева за изключително високото ниво на представените творби на нейните ученици в конкурса и е отправила предложение за бъдеща съвместна работа като партньор в международни арт проекти.