/ БГНЕС
Очаква се през есента ремонтът на всички обекти по водопреносната мрежа на града да приключи
"Положени са първите 4,4 км водопровод по безизкопна технология в Перник", съобщи ръководителят на проекта инж.Тихомир Тонов. Инвестицията се реализира в квартал "Църква" и е част от мащабната програма за подмяна на остарялата водопроводна мрежа на Перник.

Екоминистърът промени месечния график за ползване на вода от „Студена“

Водопроводът се изгражда със сондажна машина, като пред всяка къща има предварително подготвени технологични отвори, в които се свързва сградното отклонение. Вече са приключени строително-монтажните работи по ул. "Ленин" и новият водопровод е свързан в мрежата. Текат довършителни дейности и на централната улица "Димитър Благоев".

Освен подмяна на улични водопроводи, се рехабилитират с нови тръби и отклоненията към имотите. Очаква се до края на май ремонтните дейности в кв. "Църква" да приключат.

Започна подмяната на част от водопроводната мрежа в Перник

От днес започва възстановяването на настилките в изградените участъци.  
Мащабната реконструкция е извършена в рамките на месец. Това е възможно благодарение на безизкопната технология, с която се работи екологично, бързо и качествено, поясниха от фирмата изпълнител.

Основни предимства на технологията са, че не се затварят улици и тротоари за дълго време, не се разрушават много асфалтовите настилки, намалява се обемът на изкопите и насипите и не се правят дълги изкопи.

Борисов в Перник за пускането на водопровода: Вода ще има от сутрин до 22 часа (СНИМКИ/ВИДЕО)

До седмица ще стартира подмяната на Главен клон III, който е централният водопровод за Батановци. Ще се реконструира участъкът от резервоар "Могиличе" до кв. "Кристал".

Паралелно ще тече и ремонт на мрежата в централната градска част. Водопровод по безизкопна технология със специализирана техника тип "къртица" се полага за първи път в Перник. Ще бъде подменен общо 56 км водопровод в целия град.

Караниколов: Ремонтираме 6 от 400 язовира, но наблюдаваме всичките 6000 (ВИДЕО)

За реконструкция на водопроводната мрежа в Перник са а сключени договори с три фирми, които според кмета Станислав Владимиров са най-добрите в сектора. Очаква се през есента ремонтът на всички обекти по водопреносната мрежа на Перник да приключи.
БТА