/ Община Перник
Кметът на община Перник Станислав Владимиров и новоизбраните общински съветници и кметове на кметства и новоизбраният председател на общинския съвет Денислав Захариев положиха клетва на заседание свикано от областния управител Людмил Веселинов в Тържествената зала на Минната дирекция.

„Предизборните емоции отминаха. Сигурен съм, че всеки от вас ще ги остави зад себе си и ще погледнем в хоризонта пред Перник, който всички ние трябва да начертаем“, каза кметът Владимиров, след като встъпи официално в длъжност и получи почетния знак от ВрИД кмета на община Перник инж. Мирослав Стоицев. Той заяви, че ще направи всичко възможно за развитието на Перник. „Защото Перник е кауза. Защото Перник е в сърцето на всеки един от нас. И от нас зависи той да стане най-доброто място за живеене в България. Аз мога да обещая, че ще положа всичките си усилия, знанията, които съм натрупал, опита си, да изведа Перник там, където му е мястото. Поемам го като ангажимент и вярвам, че всички вие, съветниците и кметовете ще го подкрепите“, каза още Станислав Владимиров.

Община Перник

Областният управител Людмил Веселинов сподели, че неслучайно е избрал днешната дата за тържествената сесия на новия общински съвет. „Нека 10-ти ноември ни напомня, че вече 34 години България върви по своя път на демокрацията. Но и демокрацията изисква системна упоритост и отстояване. Това е и моето пожелание към всички вас“, каза още областният управител.

След края на тържествената част първото заседание на новия общински съвет бе водено от общинския съветник Валентин Петков, който призова своите колеги за разумни решения и отговорност - политическа, обществена и лична. „Убеден съм, че нашата бъдеща съвместна работа ще бъде подчинена на града и добруването на гражданите му“, каза още Петков, който обяви и избора на новия председател на ОбС – Перник.