/ БТА
Санкцията, която ще се налага на шофьор на тежкотоварен камион, тръгнал да преминава с него през прохода Петрохан в Стара планина през зимата, ще бъде 300 лева и един месец лишаване от правоуправление. Това съобщи Денис Хилмиев от Областната дирекция на МВР в Монтана на среща в областната управа в града по повод началото на зимния период и поддържането на пътищата в региона.

Хилмиев уточни, че полицейската дирекция има готовност за действие при усложнена зимна обстановка, като са предвидени 14 поста за контрол на движението. Полицейските управления в Берковица и Костинброд ще работят съвместно за предотвратяване навлизането на тежкотоварни камиони от двете страни на прохода Петрохан в планината.

Ограничават движението на камиони през прохода Петрохан

От Областното пътно управление в Монтана съобщиха, че от 1 ноември се спира издаването на разрешителни на някои тежкотоварни автомобили за преминаване през Петрохан, което в други периоди на годината се прави по изключение.

От пътното управление съобщиха, че в област Монтана през тази зима ще трябва да се поддържат 619 километра републикански пътища, като е избрана фирма за тази дейност.   
 
Цветомир Цветков/БТА