/ Павел Тенчев
Избраният за пети мандат кмет на Кърджали инж. Хасан Азис, днес положи клетва и встъпи официално в петия си мандат.

Пет партии влизат в новия Общински съвет в Кърджали

41 общински съветници и 67 кметове на населени места в общината направиха същото по време на първото за мандат 2019-2023 година заседание на новосформирания Общинския съвет, което се проведе в залата на Дома на културата.

То бе свикано от областния управител Никола Чанев, а бе ръководено от най-възрастния сред общинските съветници Мехмед Ходжа, както се изисква по закон. 

ДПС печели изборите за кмет на община в цялата област Кърджали

Гости на форума бяха народният представител Адлен Шевкет, бивши кметове на Кърджали, кметове на съседни общини, омбудсманът на общината Расим Муса, представители на други институции.

С химна на Р България и на Европейския съюз бе дадено началото на заседанието. След процедурата по подписването на клетвените листове приветствие пред присъстващите в залата на Дома на културата поднесоха областният управител Никола и по един представител от групите съветници на ДПС, ГЕРБ, БСП, ДБ-Обединение и ДОСТ.

Хасан Азис става кмет на Кърджали за пети мандат с 53,02 процента подкрепа

По време на заседанието за председател на новосформирания разпоредителен орган бе избран Юсеин Ахмед от ДПС след процедура с тайно гласуване. Той връчи символите на властта - ключ и кметска огърлица на кмета Хасан Азис. Градоначалникът от своя страна благодари на кърджалийци за оказаното за пореден път доверие и подчерта, че Кърджали се нуждае от диалог между институциите.

„Да се обединим, защото хората са изморени от противоборствата. С вота си хората ни казаха, че трябва да продължим да надграждаме постигнатото”, каза още кметът Хасан Азис.