/ ThinkStock/Getty Images
Пет политически сили влизат в новоизбрания Общински съвет (ОбС) в Кърджали, посочва Общинската избирателна комисия в свое решение, предава БТА.

ДПС печели изборите за кмет на община в цялата област Кърджали

В досегашния ОбС те бяха четири - ДПС, ГЕРБ, БСП и Реформаторският блок. Новата партия е ДОСТ, която ще бъде представлявана от един съветник. От общо 41 съветнически места, ДПС има 23, или с едно по-малко спрямо мандат 2015-2019 г.

С един повече, или петима ще бъдат съветниците на "БСП за България". ГЕРБ запазва представителството си с 11 души. Само едно е мястото за "Демократична България - Обединение" и според решението на ОИК, то се заема от досегашния представител на Реформаторския блок Радослав Милев.

Хасан Азис става кмет на Кърджали за пети мандат с 53,02 процента подкрепа

Двама от избраните кандидати за общински съветници са внесли заявления в ОИК за оттеглянето си. Това са Никола Чанев - областен управител на Кърджали, и Спас Пасев, и двамата от ГЕРБ, е посочено още в решението на избирателната комисия, според което местата им ще бъдат заети от следващите в листата.

В община Кърджали преференциалният вот пренареди листата на "БСП за България" и от 14-то място в нея в ОбС влиза Даниел Делчев, посочват от ОИК-Кърджали.
БТА