/ Павел Тенчев
Малко над 8 хиляди социално слаби в област Кърджали ще получат хранителни помощи по Оперативна програма за храни и основно материално подпомагане на ЕС. Това заяви пред журналисти при старта на раздаването на пакетите днес директорът на Секретариата на Областния съвет на БЧК Жана Чакърова.

В Кърджалийско приключи раздаването на хранителните пакети от европейските помощи

На територията на област Кърджали раздаването ще става в 8-те временни пункта на БЧК като днес отвориха врати тези в Кърджали, Черноочене, Кирково и Чорбаджийско.

Право на хранителни помощи имат социално слаби жители на областта, получили енергийни помощи за отопление през отоплителен сезон 2017/2018 година, подчерта Чакърова. По думите й те ще получат пакет, съдържащ 16 вида трайни хранителни продукти, опаковани в 32 опаковки, с общо тегло 24,570 кг.

На 10 декември започва раздаването на хранителни продукти в Кърджали за над 8 хиляди правоимащи

"Пакетите сдържат брашно, ориз, зрял боб и зелен фасул, леща, месни и рибни консерви, олио и други. Раздаването на хранителните помощи в общините Ардино, Крумовград и Момчилград ще започне съответно на 29 ноември, 2 и 3 декември", уточни още Жана Чакърова.