/ БЧК-Кърджали
В област Кърджали приключи раздаването на хранителните пакети на правоимащите лица от основните списъци по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане - план 2017 година, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

На 10 декември започва раздаването на хранителни продукти в Кърджали за над 8 хиляди правоимащи

Своята индивидуална хранителна подкрепа получиха 8035 жители на областта, което представлява 95,11% от бенефициентите на Програмата. Най-висок е процентът на раздаваемост във Временен пункт Чорбаджийско - 99,97%.

Общата стойност на получената хуманитарна подкрепа чрез служители, доброволци на БЧК и кметове на малките населени места в осемте Временни пунктове на територията на областта е 426 578,15 лева.

7225 социално слаби от Кърджалийско ще получат по 100 лева допълнително за енергийни помощи

Едновременно с продуктите, хората получаваха индивидуални консултации по въпроси, които ги интересуват, както и брошури за превенция на телефонните измами и какво представлява Европейския социален фонд, отбелязаха от БЧК.

От там уточняват, че груповите консултации по седем вида съпътстващи хранителната програма мерки, организирани от лектори и доброволци на БЧК със съдействието на местните читалища и кметства, ще продължат по график и през месец март 2019 година.