/ БГНЕС
Днес в Окръжна прокуратура-Кърджали са постъпили жалби от Лютви Местан, чрез неговия защитник, против постановление на разследващ орган от Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура-Кърджали от 19 април, с което на обвиняемия Местан е наложена мярка за неотклонение „гаранция“ в пари в размер на 10 000 лева, съобщават от Апелативна прокуратура Пловдив.

Съдът върна шофьорската книжка на Лютви Местан

Лидерът на ДОСТ е подал жалба и срещу постановление на Окръжна прокуратура - Кърджали, с което му е наложена мярка за процесуална принуда „забрана да напуска пределите на Република България“.

Лютви Местан с нова мярка за неотклонение

Лютви Местан бе привлечен като привлечен като обвиняем по досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост по време на катастрофа по пътя за Гърция през ГКПП Маказа, при която загина 6-месечно бебе.

Вчера Окръжният съд в Кърджали отмени Постановление на прокурор при Окръжна прокуратура-Кърджали, с което е отнето временно свидетелство за управление на моторно превозно средство на Лютви Местан.

Близки на загиналото бебе в катастрофата с Лютви Местан: Не помогна, стоя в колата си половин час

Съдът е приел, че единствения мотив, с който се обосновава постановяването на тази ограничителна мярка е, че същата се взема с цел да бъде осуетено извършването на друго престъпление от обвиняемия.

Според магистратите, от събраните до момента данни по случая с Лютви Местан не се установява разследваното деяние да се отличава с по-висока от типичната за този вид престъпления обществена опасност.