Те са били нападнати с брадви и ножове
Побой над полицаи в Кюстендил. Трима служители на реда бяха нападнати с брадви, ножове и метални тръби и се наложи подкрепление да ги спасява от двама братя от ромския квартал „Изток”, които не били съгласни в къщата им да се извърши обиск, предава NOVA.

Роми нападнаха полицаи с ножове, брадви и метални прътове в Кюстендил

„Братята тъкмо бяха седнали да си пият кафето. Тогава дойдоха двама полицаи с джипка, за да ги извикат. Моят син им каза, че не може да отиде никъде. След това започнаха да се карат. Може и синовете ми да са изкарали брадви. След това надойдоха 5-6 джипки тук. Повалиха двамата ми сина и ги нагазиха”, каза бащата на братята Любен Димитров.

„Видях как полицаите ритат момчетата. В ръцете на братята не видях да има някакъв предмет. Бяха повалени с вързани ръце”, обясни очевидец. Районният прокурор на Кюстендил Ивайло Илиев посочи, че е имало нападение над полицейските служители. „Те са освидетелствани и нараняванията им са доказани. Почти всички предмети, с които са нападнати са иззети от местопроизшествието”, каза той. 

Патриотите: Полицаите да ползват оръжие, когато са заплашени

„Това е стандартна полицейска операция, която е извършена за установяване на наркотични вещества на територията на града. Полицейските служители са срещнали съпротива от двете лице. Действително са намерени наркотични вещества и то в доста големи количества”, допълни районният прокурор. 
nova.bg