/ ThinkStock/Getty Images
В Окръжна прокуратура-Кюстендил е била образувана преписка във връзка с получени материали относно задържане на гражданин на Северна Македония, обявен за международно издирване. Около 14:30 часа,  на 27 март, на ГКПП I ст. "Гюешево", с лек автомобил, пристигнал Р.К., гражданин на Северна Македония, за влизане в България.

По искане прокуратурата, двама полицаи са отстранени от длъжност за нанесен побой на задържан

В хода на обработката на документите за самоличност било установено, че мъжът е обявен за международно издирване с Европейска заповед за арест, издадена от съдебните органи в Гърция. За случая бил уведомен дежурен в бюро „СИРЕНЕ“. Били снети дактилоскопни отпечатъци на Р.К и изготвена експертна справка на представения от него паспорт.

Кюстендилец влиза в затвора, след като отново го хванаха с наркотици

Чужденецът бил задържан, като се очаква получаване на документи за производството по изпълнение на ЕЗА. Р. К. е осъден в Гърция на седем години „лишаване от свобода“ за това, че в периода от 05 май 2004 г. до 26 юни 2005 г., извършил кражба на чужди вещи.

Деянието било извършено от него в съучастие с други лица, при условията на продължавано престъпление и при предварителен сговор, информират от пресцентъра на Апелативна прокуратура София.