/ Снимка: Архив
Районна прокуратура-Кюстендил постигна ефективна присъда по водено наказателно производство за незаконно държане на наркотични вещества.

Кюстендилец хванат с 113 кутии цигари без бандерол в колата си се споразумя за условна присъда

На 20 септември 2017 г. в полицията в Кюстендил била получена оперативна информация, вследствие на която, на кръстовище на улиците „Демокрация“ и „Райна Цанева“ в  Кюстендил, e бил задържан мъж. Лицето признало, че държи наркотични вещества. При извършения обиск на задържания, в панталона му било открито бяло прахообразно вещество под формата на бучка. Пред полицейски служители мъжът заявил, че то е за негова лична употреба.

Физикохимичната експертиза е установила, че въпросното вещество представлява амфетамин с тегло 0,20 грама. Престъплението е било извършено от мъжа в изпитателния срок на предходното осъждане за същото деяние.
Съдебното производство е преминало при условията на съкратено съдебно следствие.

На съд за хулигански действия и стрелба на улица в Кюстендил

Съдът е наложил на подсъдимия  наказание „лишаване от свобода“ за срок от шестнадесет месеца при „строг“ режим на изтърпяване и глоба в размер на две хиляди лева. Приведено е в изпълнение и предходното наказание от десет месеца „лишаване от свобода“.

Присъдата подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд-Кюстендил.
Апелативна прокуратура- София