камера в село Багренци
 камера в село Багренци
Специализирана полицейска операция по линия на ТИСПОЛ за установяване на водачи, които шофират с превишена скорост ще се проведе на територията на Кюстендилска област. Тя започва на 1 април и ще продължи до 7 април.

Отнемат шофьорска книжка при неплатени глоби

“В рамките на операцията  ще се проведе още една операция, която ще започне от 6:00 часа на 2 април и ще приключи в 6:00 часа на 3 април. По време на нея ще се осигури 24 часа контрол на скоростта, на 32 предварително подбрани места.

93% от катастрофите у нас са резултат на човешка грешка

Ще използваме всички технически средства, които са на разположение на ОД на МВР- Кюстендил. Превишената скорост е една от основните причини за възникването на тежките ПТП, които довеждат до голям брой ранени и убити”, заяви старши инспектор Светослав Кирилов.

Кюстендил

От началото на годината до сега има регистрирани 5 250  водачи управлявали с превишена скорост в рамките на Кюстендилска област. Сред най-високо измерената скорост от началото на годината до сега е от стационарната камера в село Багренци, където при разрешена скорост от 50 км/ч. е отчетена скорост на водач да шофира МПС със 120 км/ч.

Там бе измерена и рекордна скорост през миналата година от 203 км/ч. Към момента ОД на МВР-Кюстендил разполага с 4 мобилни камери,една стационарна и една от типа тринога.