/ netinfo
"Темата за приватизация и продажба на държавни имоти по морето не стои на дневен ред", заяви в Кюстендил министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. „Превратно тълкуваме нещата,утре ще говорим на Министерски съвет с вицепремиерът Симеонов по темата”, коментира министър Нанков изпратено тодо него писмо от страна на министъра на туризма Николина Ангелкова.

Ангелкова с коментар за заведения в „Слънчев бряг” след заканата на Симеонов

„Нормална процедура по специализираната карта е да поиска министър Ангелкова нещо подобно. Имаме съответно възможност да променим кадастралната карта на база на специализираната, но вече имаме промяна на вещните права, през това време – тези две години о както е влязла в сила специализираната карта, но не е нанесена в кадастралната. Отново ще изискаме от министър Ангелкова компетентно становище. Темата която вицепремиера Симеонов засегна за приватизация, за съответно продажба на държавни имоти не стои на дневен ред”, каза министър Нанков.

Симеонов: В „Слънчев бряг” има заведения, които са незаконни, трябва да се съборят

По другата тема за ДНСК , Нанков  заяви, че министерството на добра воля е участвало в проверки на преместваеми обекти, които са от компетенцията на местната власт,главнитеархитекти и кметовете. „Именно вицепремиерът Симеонов, през депутати от неговата политическа група са внесли промени в Закона за устройство на териториите, от догодина ДНСК да има касателство по темата преместваеми обекти по плажовете и по националните курорти, така че какво да кажа”, каза министър Нанков.