/ БГНЕС, архив
Валери Симеонов за шума в Слънчев бряг
97647
Валери Симеонов за шума в Слънчев бряг
  • Валери Симеонов за шума в Слънчев бряг
“Не ме карайте да коментирам изказвания на неподготвени хора! Или на такива, които са разбирачи по всичко!” Така вицепремиерът Валери Симеонов онговори индиректно на своите колеги Нииколина Ангелкова и Красимир Каракачанов по повод неговите проверки за шумни нощни заведения в Слънчев бряг.
 
Симеонов се срещна в Областна управа в Бургас с представители на държавните организации, които ще осъществяват контрола по Южното Черноморие през този летен сезон.
 
Симеонов: В „Слънчев бряг” има заведения, които са незаконни, трябва да се съборят

Вчера министърът на туризма Николина Ангелкова каза „Няма как след 23.00 ч. да се налага вечерен час. Това време отдавна е минало. Трябва да се съобразим с вида на курортите и техните туристи, които са се насочили към конкретното място именно, избирайки го, според своите предпочитания. Не можем да превърнем цялото Черноморие в санаториум.“
 
Мнението на колегата й, министър на отбраната Красимир Каракачанов, беше следното: „Какво означава рестрикции в Слънчев бряг? Да въведем комендантски час?! Това няма как да стане. В края на краищата, това е курорт. В казармата елате,  ще видите, че има ред, дисциплина, вечерен час и така нататък. Но това не е казарма.”
 
Вицепремиерът Каракачанов: Слънчев бряг не е казарма (СНИМКИ)

На тях Валери Симеонов се противопостави с един-единствен, напълно достатъчен според него аргумент: Че и в момента действащият закон забранява високата музика и шум след 23.00 часа. Вицепремиерът обясни, че проверките са сега, едва в началото на сезона, за да може останалите собственици и наематели на заведения да реагират своевременно и да не нарушават законовите разпоредби. Той предупреди, че и през миналата година е имало такива срещи, но някои от тях не са обърнали особено внимание на подобно предупреждение

Ангелкова за шума: Черноморието не може да стане санаториум

Валери Симеонов добави, че се надява предложените промени в Закона за туризма да бъдат приети много скоро. А относно Слънчев бряг обяви, че има пет заведения на Южния плаж, които са незаконни. За тях той е пуснал сигнал до министъра на благоустройството Николай Нанков и очаква след неговата санкция те да бъдат съборени. Той има предвид петте дискотеки около Какао бийч.

Чуйте цялата новина в подробности в звуковия файл: