/ Дарик Бургас
Каракачанов: Не може да въведем казармена дисциплина в курортите
97634
Каракачанов: Не може да въведем казармена дисциплина в курортите
  • Каракачанов: Не може да въведем казармена дисциплина в курортите
По-широк контрол в черноморските ни курорти през летния сезон, защото те са лицето на България, без обаче това да пречи на туристите. За това се обяви в Бургас вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Той пристигна в града, за да участва в церемонията по връчване на знамето на ученическия гвардейския отряд и тамбурмажора на оркестъра към Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов".

Валери Симеонов отново в Слънчев бряг, провери заведенията на открито
 
След официалната част пред репортер на Дарик-Бургас Каракачанов коментира и актуалните събития в Слънчев бряг - среднощното убийство на хазартния бос Коста Николов и подновената акция на вицепремиера Валери Симеонов срещу високите децибели в заведенията в туристическия комплекс.
 
Не за пръв път в началото на сезона Слънчев бряг се превръща в арена на криминални прояви, коментира Каракачанов. Той изрази увереност, че МВР ще предприеме всички необходими мерки не само в курорта, но и по цялото Черноморие, за да има по-малко подобни инциденти. Каракачанов обаче е категоричен, че "човек идва в Слънчев бряг, за да се весели, а не за да бъде въдворяван казармен ред и военна дисциплина".

Убиецът на Коста Николов е задържан, стрелял от ревност

Красимир Каракачанов
netinfo

"Винаги е необходимо да има контрол, без това да пречи на гражданите, почиващите и туристите. Няма как да въведем комендантски час. В казармата има вечерен час, ред и дисциплина, но това не е казарма, а курорт", коментира вицепремиерът.
 
Той бе деликатен в коментара си за подновената акция на вицепремиера Валери Симеонов срещу шума в летните заведения в Слънчев бряг. По думите му обаче все пак трябва да се следи за спазването на реда: "Трябва да има някакъв ред по отношение на музиката, но аз не го приемам като вечерен час, след който да спираш музиката навсякъде. Все пак хората си взимат отпуска и идват да се веселят. Има определени заведения, не само в Слънчев бряг, а и в други курорти, където след 12 часа прекалено силната музика пречи на другите да почиват, но мисля, че това може да се уреди с една наредба".