Главният секретар на МВР Младен Маринов
Главният секретар на МВР Младен Маринов / БГНЕС
Убиецът на Коста Николов е задържан, стрелял от ревност
97635
Убиецът на Коста Николов е задържан, стрелял от ревност
  • Убиецът на Коста Николов е задържан, стрелял от ревност
37-годишният Михаил Стоянов, който беше арестуван тази сутрин за показното убийството в Слънчев бряг на хазартния бос Коста Николов-Миджурина, е пътувал сам в автомобила си. По информация на главния секретар на МВР ст. комисар Младен Маринов, той е възнамерявал да напусне страната.

Застреляха бизнесмен в Слънчев бряг, жена е тежко ранена
 
На 2 юни на главна улица в курортния комплекс в лек автомобил „Мерцедес“, със софийска регистрация 54-годишният бизнесмен от Нова Загора беше убит с три куршума в главата. Приятелката му и негова служителка на 22 години, която е пътувала с него, е простреляна в слепоочието. Състоянието й остава критично.

Главният секретар на МВР Младен Маринов
БГНЕС


Стоянов остава в ареста. Очаква се държавното обвинение да поиска постоянна мярка задържане под стража. Предстои да му бъде повдигнато обвинение за убийство и опит за убийство. Извършителят на престъплението е от Бургас. Той е задържан рано тази сутрин на граничен пункт "Лесово" при опит да напусне страната. В него е открито и законното му оръжие пистолет "Макаров". Основната версия за стрелбата е престъпление от ревност, съобщи главният секретар на МВР.
 
"Става въпрос за неизяснени лични отношения между 22-годишната жена и арестувания. Те са се познавали от месец и вероятно е имал чувства към нея. Той е с чисто криминално минало. Притежава законно оръжие като лице, което работи с парични средства", съобщи още главният секретар на МВР.

Работи се по няколко версии за убийството в Слънчев бряг
 
По време на стрелбата в мерцедеса на Коста Николов е имало още двама души. Те не са пострадали и са преки очевидци на престъплението.

Загиналият бизнесмен е държал под наем заведения в Слънчев бряг и няколко хазартни зали с покер автомати, но без жива игра в курорта и в Бургас. Убийството е извършено на повече от километър от сградата на районното управление на МВР. В момента обстановката в туристическия комплекс е спокойна.