Кметът на община Дупница Първан Дангов излезе с обръщение към съгражданите си относно случващото се във футболния отбор и във волейболния тим в Дупница. В позицията си, изпратена до медиите, кметът посочва, че от началото на встъпването му в длъжност като кмет на община Дупница, управляващите от предишния мандат продължават трети месец  да компрометират и опитват да разклатят доверието към настоящата кметска управа.

Дангов посочва, че заедно с екипа си, ще дадат всичко от себе си, за да могат всички спортни клубове в общината  да се развиват еднакво, но е против да бъдат толерирани само определени спортове.

Скандали в Дупница: Изгониха деца от волейболен клуб от модерната спортна зала в града (ВИДЕО)

"Спортната зала е на всички и от всички трябва да се ползва пълноценно, достъпно и удобно", заявява Дангов.

Обръщението му е продиктувано от няколко скандала, разтърсили различни спортни клубове в града. От волейболният клуб Марек обявиха, че ще се местят  след тежък конфликт между президента на клуба и кмета. Родители пък заявиха, че децата им не били допускани до модерната волейболна зала и им е било забранено да тренират вътре. На общинският стадион "Бончук" пък бяха намерени машини за "копаене" на криптовалута.

В обръщението си до медиите днес,  дупнишкият кмет заявява, че помещения в спортната зала в Дупница са ползвани като спални от състезатели на волейболния клуб.

"Знаете, че в общински помещения там, бяха открити машини за криптовалута. Помещенията се стопанисват от ръководството на футболния клуб Марек. И ако Цветан Видински от ръководството на футболния клуб смята, че парите от биткойните отивайки за отбора, захранвайки го двустранно по този начин със средства от общинския бюджет, мога да си затворя очите за тези безобразия –  не е познал. Не мога да стоя безучастен и да гласувам доверие на хора, които се опитват да шмекеруват на гърба на други хора", заявява още Дангов.

"Като кмет пред мен стоят ангажиментите за пълноценно съществуване и реализация на всички спортни клубове, развиващи дейност на територията на община Дупница. Не само на футбола, не само на волейбола. Всички трябва да имат равни условия и достъп да спортно-техническите съоръжения и база", допълва Първан Дангов. 

Според него финансирането от страна на Общината за спортните клубове трябва да бъде справедливо за всички. Средствата за това се разпределят с решение на Общинския съвет от бюджета на Общината. "И ако наистина за захранване на машинките е ползван ток за сметка на общинския бюджет, т.е. отново от данъците и данъкоплатците на община Дупница, всичко това е на гърба на всички гражданите на община Дупница, това е абсолютно недопустимо", категоричен е Дангов.
Елица Иванова/БТА