Скандали разтърсиха Дупница в последните месеци. Волейболният клуб „Марек” ще се мести след тежък конфликт между президента на клуба и кмета Първан Дангов, предава NOVA.

Засегнати обаче вече са и децата на града, които - унизително според свидетели, са били изгонени от модерната волейболна зала и им е било забранено да тренират вътре.
„Преди месец и половина кметът на общината ни призова открито да напуснем града и да намерим спортна база, която да отговаря на нашите изисквания.

Свикахме Управителния съвет и взехме решение по най-бързия начин да продължим нашата дейност в друго населено място. Доста градове се отзоваха и да помогнат на клуба да развива своята дейност. Но се натъкнахме на голям проблем.

Това са децата на Дупница, нашите над 100 деца, които са тренирали от години, не могат да си позволят да не завършат спортната година и да не участват в мероприятията на Българската федерация по волейбол.

Затова в името на децата взехме решение до края на шампионата да останем в Дупница и да не променяме регистрацията на отбора”, заяви в треньорът Виктор Карагьозов.

По думите му мъжкият отбор на клуба ще остане в Дупница до края на шампионата, който е през март месец. “Детско-юношеската школа ще тренира до месец май. След това кметът обеща, че ще се опита да направи някакъв общински клуб”, допълни Карагьозов.

Родители споделиха притесненията си, като заявиха, че нямат възможност да преместят децата си в друг град, за да тренират. „Моето дете тренира от четири години и има сериозни амбиции. Това е престъпление”, подчерта майка на волейболист в клуба.

Друга майка подчерта, че не вярва в евентуален общински клуб децата им да получат същите условия.
nova.bg